Les artistes catalanes comparteixen a la Fundació Vila Casas com viuen el confinament

Aquesta institució es dedica a la promoció de l’art català, i vol fer una exposició al Museu Can Framis amb tot el material de Càpsules de confinament

La iniciativa Càpsules de confinament de la Fundació Vila Casas permet que les i els artistes expressin com veuen la situació actual. En total, han publicat 51 càpsules, 4 cada dimarts i cada divendres des de l’inici de la quarentena. A cadascuna d’aquestes, un o una artista català ha compartit una imatge, el lloc on es troba i una reflexió parlant de les seves sensacions durant la pandèmia. Els i les artistes són de diferent edat, estil i disciplina artística, però els uneix aquesta manera de relacionar-se amb l’entorn actual. 

A les Càpsules de confinament alguns han optat per mostrar una obra d’un altre artista que els evoca a aquest moment. Altres descriuen el lloc on es troben o l’instant concret en el qual han capturat la imatge que adjunten. D’altres han manifestat com se senten, com viuen el dia a dia o han exposat alguna anècdota de la seva vida. 

La fotògrafa Pilar Aymerich, que ha treballat en diversos mitjans de comunicació i ha col·laborat en llibres de Montserrat Roig o Maria Aurèlia Capmany, explica les seves vivències del confinament des del seu estudi, a Gràcia. A la seva càpsula, compara les fotografies que va fer als anys 70, amb els carrers plens de gent, amb el silenci i el carrer blau que hi ha ara. Aymerich expressa: “Penso en les cares de les fotografies, totes aquestes persones. Quantes estaran mortes? Quantes malaltes? Tornarem a sortir al carrer? Tornarem a exigir canvis? Què serà de la cultura?”. 

Altres artistes que també han fet arribar la seva mirada sobre aquest moment són l’artista conceptual Àngels Ribé, Premi Nacional d’Arts Plàstiques l’any 2019, la fotògrafa Maite Caramés, la pintora Gloria Muñoz o l’artista visual Eulàlia Valldosera

Imatge que ha compartit Eulàlia Valldosera a la seva Càpsula de confinament de la Fundació Vila Casas, juntament amb un text titulat “Re-Conexión mediante la respiración”

Dels 51 artistes que hi han participat, hi ha 17 dones i 34 homes. Aquesta xifra suposa que la presència femenina és del 33,3%. Per tant, aquesta proposta és força més igualitària que altres que s’han fet durant el confinament, però segueix havent-hi menys obres de dones que d’homes. 

Un pensament sobre “Les artistes catalanes comparteixen a la Fundació Vila Casas com viuen el confinament

Deixa un comentari