Només el 18% dels artistes que apareixen al diari de confinament del MACBA són dones

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona, a través d’aquesta iniciativa,  comparteix diàriament l’obra d’un dels artistes de la seva col·lecció

El diari de confinament del Museu d’Art Contemporani de Barcelona està actiu des del dia 16 de març, i ja compta amb 42 entrades. El que relaciona aquest diari d’art amb la situació actual és que totes les obres tenen a veure amb experiències que podríem viure estant confinats i distanciats de la vida quotidiana. 

Fins a la sisena setmana de confinament, han sigut 54 els i les artistes que han aparegut en aquest diari d’art contemporani. D’aquest total, només 10 són dones. A més, en el cas de tres d’elles no es parla únicament de la seva obra, sinó que comparteixen la publicació amb altres artistes masculins. Això és perquè l’entrada diària pot ser dedicada exclusivament a algunes de les obres d’un artista en concret, o bé és una publicació en la qual es tracta un tema en comú que apareix a l’obra de diversos artistes. 

Aquest petit percentatge de presència femenina al diari de confinament que està realitzant el MACBA evidencia la desigualtat entre gèneres que encara hi ha al sector de l’art. Algunes de les artistes de les quals s’ha compartit una part de la seva obra, perquè representen en certa manera el confinament, són: la catalana Fina Miralles, la fotògrafa Jo Spence, l’artista conceptual Jenny Holzer o l’artista de performance Martha Rosler

Obra Dependence no.20 de la fotògrafa palestina Ahlam Shibli, feta a Barcelona el 2007 i inclosa al diari de confinament del MACBA. El conjunt de l’obra Dependence retrata la relació que s’estableix entre els avis i àvies i els seus cuidadors i cuidadores, sovint immigrants, a la ciutat de Barcelona.

2 pensaments sobre “Només el 18% dels artistes que apareixen al diari de confinament del MACBA són dones

Deixa un comentari